Welk strijkijzer voor vlieseline?

Opstrijken van vlieseline of tussenvoering

Strijkbout, persbout of stoomstrijkijzer?

Voor het plakken van vlieseline en tussenvoering is het belangrijk om er de tijd voor te nemen. Kijk op de infosheet hoe de soort geplakt moet worden en houd die tijd ook aan, haast geeft een slecht resultaat.

Je bent dus wel even bezig als je vlieseline opbrengt, heb je de neiging tot haast probeer dan eens af te wisselen. Bijvoorbeeld: 1 pand uit je vlieseline knippen, dat opplakken. Terwijl het net geplakte pand rustig ligt af te koelen op de strijkplank knip je het beleg uit vlieseline en zo voort, je zult zien dat je dan rustiger werkt...

Vlieseline opplakken met een stoomstrijkijzer is geen goed idee, door de vele gaatjes in de zool plak je de Vlieseline niet op elke plaats vast maar blijven er stukjes ongeplakt.

Mocht je het wel met een stoomstrijkijzer willen doen dan moet je hem vaak verplaatsen met kleine stukjes zodat je geen last hebt van de gaatjes. Je kunt ook kiezen om een teflonzool onder je ijzer te doen, die is stoomdoorlatend maar heeft geen grote gaten zodat je toch de hele zool gebruiken kunt.

Een andere oplossing is een persbout of plakpers kopen. Een persbout heeft wel stoomgaatjes maar alleen vlakbij de punt van de bout. Over het algemeen is een persbout zwaarder dan een stoomstrijkijzer maar dat helpt juist met het opplakken van Vlieseline. Met een plakpers plak je een pand in 1 keer.

Geen ruimte daarvoor?
Kies dan voor een persbout van Stir Vapor of Bielle, deze is net zo groot als een stoomstrijkijzer die op een tank staat. Hij is zwaarder dan een stoomstrijkijzer en heeft gaatjes alleen in de punt van de zool waardoor je optimaal vlieseline en tussenvoering opplakt. En je kunt ook rustig de was ermee strijken...

Het voordeel van de professionele persbout is dat hij snel bijgevuld is en dan ook snel weer op temperatuur waardoor je lekker door kunt werken.
Wij leveren zo'n prachtige strijkbout (persbout) op bestelling.
Vraag meer informatie bij Annette: annettebeautyvof@gmail.com of 06-30746623 (tel. of app)

Of kijk in de shop: Professionele pers- en stoombout

Strijkijzer zonder gaatjes

Ze worden bijna niet meer verkocht, maar een gewone simpele strijkbout zonder stoomgaatjes (de goedkoopste versie die er bestaat) is prima voor het plakken van vlieseline. Je moet dan zelf wel wat meer op de bout leunen om de goede druk te krijgen. Vlieseline is dan gemakkelijk op te strijken dan andere tussenvoering omdat die gemaakt is voor de consument en die heeft meestal geen zware strijkinstallatie staan.

Kies je strijkbout of plakpers zorgvuldig en je hebt er jaren plezier van!

Hieronder een plaatje van de zolen van de verschillende soorten strijkbouten:
Foto
Aanbiedingen en nieuwtjes ontvangen?

Aanbiedingen en nieuwtjes ontvangen?

Blijf op de hoogte, Geef je op voor de nieuwsbrief (email)

Ik meld me aan!
 

Lees ook ons BLOG

Volg ons ook op social media