Schoudervulling, snorren en sousbras

Waarom schoudervullingen gebruiken?

Een schoudervulling geeft vorm aan je kleding. De schouders krijgen een mooie volle uitstraling zonder deuken of vouwen in het jasje. Natuurlijk draagt de tussenvoering ook bij aan het uiterlijk van je kleding. Gebruik je ook een mouwflank of snorretje dan ziet je jasje of mantel er goed gevormd uit, waardoor je een professioneel resultaat krijgt.

Hoe gebruik je een schoudervulling, snor of mouwflank, kopband en sousbras?

Je kunt schoudervullingen gebruiken in jasjes, mantels, blouses, vesten en jurken. Jasjes en mantels zijn over het algemeen gevoerd, daarom zie je de schoudervullingen niet zitten. In deze kleding worden vilten schoudervullingen gebruikt. Om het schouderpunt aan te geven zit er een kleine inkeping aan de rechte kant van de schoudervulling, zodat je die tegen het armsgat kunt leggen. Bij vilten schoudervullingen zie je meerdere lagen die op elkaar genaaid zijn met grote steken, daardoor kun je de bovenste laag iets optillen waarna je die gebruikt om de schoudervulling vast te naaien.

Bij blouses, vesten en jurken daarentegen zie je de schoudervullingen wel, daarom worden blouses schoudervullingen in deze kledingstukken gebruikt. Die zijn veelal gemaakt van schuim, foam of fiberfil met een afdeklaag om ze er mooier uit te laten zien, want ze blijven tenslotte zichtbaar. Blouse schoudervullingen hebben de vorm van een letter D of halve maan.

Snorren of mouwflanken gebruik je in mantels en jasjes, maar dan in de kop van de mouw. Je naait ze in net als schoudervullingen.

Kopband is hetzelfde als een mouwflank, maar dan aan de meter. Je knipt een stukje af en zet het net zoals een mouwflank in de kop van de mouw.

Sousbras wordt weer op een andere plaats gebruikt, namelijk in de oksel. Naai ze vast in het armsgat onder de oksel.

 

Weergave:

Soorten schoudervullingen

Welk soorten zijn er eigenlijk? Er zijn schoudervullingen voor ingezette mouwen en voor raglan mouwen. Ingezette mouwen zie je het meest, want dat zijn de mouwen van blouses, jasjes en mantels. Raglan mouwen daarentegen zijn mouwen waarbij de mouw en schouder één geheel zijn. De naad van het armsgat loopt bij deze mouw vanaf de oksel richting de hals, meestal in een rechte lijn.

Hoe maak je schoudervulling vast

Om het schouderpunt te vinden vouw je de schoudervulling dubbel, waarna je hem met de rechte kant tegen het armsgat vast naait. Zet ook een steekje aan de schoudernaad vast aan de ronde kant zodat de schoudervullingen goed op zijn plaats blijven.

Wil je meer weten over schoudervullingen of je wilt ze zelf maken? Klik hier

Schoudervulling met klittenband

Voor kleding die je wilt wassen die schoudervullingen hebben. Naai op de schoudervulling langs de schoudernaad een stukje klittenband, waarna je in het kledingstuk op de schoudernaad de andere kant van het klittenband naait. Tip: Gebruik de harde kant van het klittenband op de schoudervulling, zodat je als je gaat wassen geen last hebt dat het klittenband schuurt of haakt aan je kleding. Vooral belangrijk bij gebreide truien.

Mouwflanken of snorretjes en kopband

Snorretjes gebruik je in mantels en jasjes. De schoudervulling ligt op de schouder en de mouwflank zit in de kop van de mouw. De toepassing van kopband is gelijk aan die van de mouwflank.

Hoe maak je een mouwflank vast

De methode is gelijk aan die van schoudervullingen. Je vouwt de snor dubbel om het schouderpunt te vinden, waarna je de mouwflank in de kop van de mouw vastnaait. Lees het bericht: Kopband, het andere snorretje voor een How-to met meer informatie (met foto's)

Sousbras, sous-bras of oksel pads

Sousbras worden in jasjes of blouses gezet om het zweet op te vangen, daarom worden sousbras onder de arm ingezet. Vandaar de naam oksel pad, want je plaatst ze onder je oksels.

Vragen over ons assortiment schoudervullingen?

Neem contact met ons op:
06 30746623 of annettebeautyvof@gmail.com

Nieuw in ons assortiment: Kantenband set

Wit of zwart - 3 breedtes - 5m per breedte

 Bestel nu jouw set in wit of zwart 

Of allebei met extra korting via de bundel onderaan op de pagina van de kantenband set

Bestel kantenband set in wit

Bestel kantenband set in zwart