Haardoek, bruidslaminaat, plakdoek, manteldoek en meer

Grote keuze in tussenvoeringen

Paardenhaar tussenvoering

De tussenvoeringen in de categorie haardoek zijn de paardenhaar- en wolhaar soorten. Alle haardoeken zijn van samengestelde grondstoffen maar ze bevatten allemaal haar, van paarden, geiten of schapen, meestal in combinatie met katoen en viscose en een paar procent synthetisch materiaal.
Voor dames zijn de soepelere soorten als wolhaar en de dunne paardenhaardoek tussenvoering meer geschikt. De zwaardere paardenhaar is een echte heren paardenhaar. Hoewel voor heren ook wel de soepelere soorten gebruikt worden afhankelijk van het model en de stof.
Alle haardoeken zijn geschikt voor binnenwerk van jasjes, colberts, mantels etc.
Veelal wordt er met haardoek gepikeerd. Bestel dan meteen je pasband/neggenband mee.

Wil je een wollen tussenvoering kopen, kies dan één van de soepel wolhaardoeken

WASBARE Paardenhaardoek

Nieuw in ons assortiment is de wasbare haardoek, hij is wasbaar op 40 graden! Klik op de link om deze mooie paardenhaar te kopen en kijk onderaan op de productpagina voor de infosheet.
 

Dunne plakbare volumevlies met verstevigingsdraden

Dit nieuwe doek is een dunne volumevlies. De verstevigingsdraden zitten in de lengte van het doek en zijn bedoeld voor het tegengaan van uitzakken van je pand.
Het is plakbaar en wordt meestal gebruikt op een plastron / paardehaarpand in colberts, blazers etc.
Heb je een dunne stof die van zichzelf weinig volume heeft en wordt je borst en schouderpartij plat en ingezakt? Neem dan een stuk van dit vlies en plak het over je paardehaar of ander haardoek pand. Het is een dun laagje, net genoeg om effect te hebben zonder dat het opgevuld lijkt.

(Bruids)laminaten

Met bruidslaminaat worden de tops van bruids- en gelegenheidsjurken gevoerd voor stevigheid en vorm. Meestal zit het bruidslaminaat tussen de stof en de voering van de jurk, niet direct op de huid. Afhankelijk van het model worden er ook baleinen op gestikt. Bruidslaminaat hebben wij in plakbaar en naaibaar.
Heb je bruidslaminaat nodig? Koop het dan in onze webshop, zowel per meter als op rol.
Deze laminaten worden ook gebruikt voor het maken van stropdassen.
En omdat ze gemaakt zijn van viscose worden ze ook gebruikt in plaats van haardoek bij personen die niet tegen haar of wol kunnen.

Plakdoek / Manteldoek

Hiermee worden allerlei kledingstukken beplakt. Er zijn soorten die wat zwaarder zijn, een tussenvoering voor bijvoorbeeld een colbert, mantel of mooie winterjas en dunnere soorten die meer in blouses en jurken gebruikt worden.
De naam polyquick of manteldoek valt weleens als je om zo'n soort tussenvoering vraagt. Manteldoek is een plakdoek, vergelijkbaar met onze plakdoek viscose soepel en wordt ook polyknit genoemd. Polyquick verkopen wij ook alleen heet het bij ons plakdoek stevig beige.
Voor overhemdkragen hebben wij een speciale stevige tussenvoering genaamd: plakkatoen extra stevig. Maak je een blouse en moet het wat soepeler maar toch stevig genoeg dan is de gewone plakkatoen (G700) de juiste keuze. Natuurlijk zijn er van vlieseline ook de nodige soorten die geschikt zijn, die vind je onder het kopje vlieseline.
Zoek je tussenvoering voor tassen dan kan dat natuurlijk prima met plakdoek, met de extra stevige plakkatoen bijvoorbeeld of een van de andere stevigere soorten...

Watteline, rekbaar volume breisel

Terug in ons assortiment: watteline...
Dit gebreide product is rekbaar en volumineus. Geschikt voor stretchstoffen als warme tussenlaag of als mouwkopvoering of snorren / mouwvulling.
De soepelheid van watteline maakt het een allround tussenvoering als je stretch, volume of warmte nodig hebt in je model.

Tussenvoering gebruiksaanwijzing

Omdat er zoveel verschillende soorten vlieselines en tussenvoeringen zijn zie je door de bomen het bos niet meer, daarom hebben wij een PDF gemaakt als keuzehulp voor de juiste soort.
Nog niet helemaal overtuigd? Geen nood! Bestel dan stalen van de soorten die je denkt te kunnen gebruiken en doe een test.

Kom je er toch niet uit of wil je gewoon even overleggen of je de goede soort gekozen hebt?
Neem dan contact op met Annette via email: annettebeautyvof@gmail.com of app/bel via: 06-30746623

Verwerkingsinformatie van de tussenvoeringen

Weten waar de soorten precies van gemaakt zijn, hoe ze te behandelen etc? Bij elke soort tussenvoering in de shop staat zijn infosheet. Klik het product aan en scroll naar beneden tot je de tabs tegenkomt, op de tab bijlage vind je de infosheet van die soort.
Denk er ook eens over om soorten te combineren in een model...

Liever infosheets met stalen erop? In de shop bestel je ze gemakkelijk mee.

 

Nieuw in ons assortiment: Kantenband set

Wit of zwart - 3 breedtes - 5m per breedte

 Bestel nu jouw set in wit of zwart 

Of allebei met extra korting via de bundel onderaan op de pagina van de kantenband set

Bestel kantenband set in wit

Bestel kantenband set in zwart