Duurzaamheid / milieu / circulaire economie

Tegenwoordig is duurzaamheid, circulaire economie en milieu een belangrijk onderdeel van ondernemen.  Maak je kleding of verkoop je producten daarvoor dan ben je het vast weleens tegengekomen.

 

Wat doen wij daarvoor:

Wij recyclen zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal, leveren ons afval natuurlijk gescheiden in en gebruiken zo weinig mogelijk papier, inkt enz.

Orderpicken

Wij drukken je bestelling niet meer af maar gebruiken een tablet om de gewenste artikelen bijeen te pakken. Onze voorraad ligt in dozen en kratten die steeds hergebruikt worden. 
 

Zendingen

Ons inpakpapier is 100% natuurlijk en bio afbreekbaar, het is een laag papier versterkt met houtvezels. Wij hergebruiken dozen en vulmateriaal uit binnengekomen leveranties. De labels op de pakketten drukken wij af op papier met het FSC keurmerk.

Verpakking

Veel van onze artikelen hebben geen plastic eromheen, onze ritsen zijn bijvoorbeeld onverpakt. De kleermakerspotloden, fantoomstiften, aquastiften, e.d. hebben ook geen verpakking en worden los geleverd.
En voor degene die daar prijs op stelt verkopen wij producten die passen bij duurzaam kleding maken.

Vervoerder

Ook onze vervoerder DHL, die de pakketten en brievenbuspakjes bij onze klanten afleveren, zijn GROEN bezig. Er wordt hard gewerkt om de CO2 uitstoot te verminderen door het inzetten van elektrische auto's, auto's die rijden op schonere brandstoffen en zelfs DHL bezorgfietsen. Zo willen zij in 2050 volledig op nul staan met de CO2 uitstoot. Nieuwsgierig? Kijk op de website van DHL voor meer informatie.

Producten

Vlieseline heeft een paar soorten die geheel van gerecycled polyester zijn en een aantal die gedeeltelijk van gerecycled polyester gemaakt zijn.
De F220 en H310 zijn gemaakt van 100% gerecycled polyester. F220 leveren we per meter, H310 alleen per rol.
Herken duurzame producten gemakkelijk aan het duurzaamheids-blaadje: duurzaam product herken je aan dit blaadje

De soorten vlieseline met percentage:
F220 / H310 - 100% R-PES
P120 / P140 / P250 - 80% R-PES
M12 / S13 - 65% R-PES
G405 / LE420 - 35% R-PES
H180 - 15% R-PES
R80 / 200 - 100% R-PES  


De duurzame volumevlies soorten: Volumevlies R80 en R200.
Deze twee soorten zijn van 100% gerecyclede polyester vezels gemaakt!

Heet van de naald zijn de puur katoenen vlieselines B700 en B710 met biologisch afbreekbare lijm. Door katoen te combineren met de nieuwe coating krijg je een geheel afbreekbaar product dat geen residuen achterlaat, de aarde wordt dus niet vervuild.

Klik hier voor de pagina van vlieseline: Vlieseline, sustainability

De tussenvoeringen die wij hebben (naast Vlieseline) worden in Nederland geproduceerd met 50% Nederlandse Wind energie en er wordt een gedeelte gerecyclede katoenen vezels gebruikt. Het spreekt voor zich dat deze leverancier zich houdt aan alle richtlijnen die de regering heeft opgesteld wat betreft afvalwater, bescherming van de bodem, geluidsoverlast en energiebesparing.

Vlieseline en tussenvoering van natuurlijke grondstoffen is natuurlijk ook een goede optie. Deze producten zijn te herkennen aan het blaadje in naturel kleur

Producten die voor het grootste deel natuurlijke grondstoffen hebben kan je herkennen aan het naturel blaadje met een stukje wit...


Onze tussenvoering leverancier en garen leveranciers hebben ook het Oeko-tex certificaat.
 

De visie van Amann Group Mettler 


Mettler's Road to Zero


 

Duurzaamheid in het vizier van de AMANN-groep

  •  De bescherming van ons milieu en het duurzame gebruik van hulpbronnen is een topprioriteit voor ons in de AMANN-groep - duurzaamheid is stevig verankerd in onze bedrijfsrichtlijnen, de AMANN-gedragscode en in ons jaarlijkse duurzaamheidsverslag.AMANN is toegetreden tot het Global Compact van de Verenigde Naties en heeft zich ertoe verbonden de tien beginselen ervan na te leven. Daartoe behoren de bescherming van de mensenrechten, het verbod op discriminatie en het duurzame gebruik van hulpbronnen ter bescherming van het milieu.
  • Productcertificeringen volgens STANDAARD 100 van OEKO-TEX®
  • Naleving van de Europese chemicaliënverordening REACH voor de bescherming van de menselijke gezondheid en het milieu
  • Sinds 2000 is het milieubeheer gecertificeerd volgens ISO 14001
  • Road to zero - er wordt vooruitgang geboekt!
  • In het kader van onze oriëntatie op een hulpbronnenbesparende productie hebben wij besloten een belangrijke stap te zetten op de "Road to Zero" en de onvermijdelijke vermindering van onnodig afval aan te pakken.
  • In de toekomst zullen wij dan ook afzien van de folie rond de naaigarenklossen waar dat mogelijk is. Deze verandering zal geleidelijk plaatsvinden.
  • In de toekomst zullen onze verpakkingen van kits gemaakt zijn van FSC-gecertificeerd materiaal uit duurzame bosbouw.
  • Het gebruik van gerecyclede materialen is een ander thema dat steeds meer aandacht krijgt in onze productplanning. Ons nieuwe en eerste 100% gerecyclede naaigaren SERACYCLE is de eerste stap in deze richting. Vanaf half september kunt u zich laten overtuigen van SERACYCLE!


Hun top seller: seralon universeel naaigaren is ook gedeeltelijk van gerecycled polyester. Iedereen doet zijn deel.

Meer info

Heb je vragen over duurzaamheid van producten neem dan contact op, we kunnen het altijd voor je navragen...

Contactinfo Annette van Beauty VoF:
Telefoon / whatsapp: 06-30746623
email: annettebeautyvof@gmail.com

 
B700 en B710 - de nieuwe 100% biologisch afbreekbare katoenen vlieseline

B700 en B710 - de nieuwe 100% biologisch afbreekbare katoenen vlieseline

B700 en B710 de nieuwe duurzame plakkatoen en plakbatist!

Nu uit voorraad leverbaar

Lees meer over de B700 en B710

Bestel B700 - Bestel B710